Nafi Güral ve Sema Güral Sürmeli, Aile Şirketlerinde Başarının Sırrını Anlattı

Kütahya Porselen San. A.Ş. Kurucu Başkanı Nafi Güral ve Kütahya Porselen San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, 23. Kalite Kongresi’nde “Patron Babadan Patron Kızlarına Yönetimde Dönüşüm” isimli oturumda deneyimlerini aktardı. Nafi Güral ve Sema Güral Sürmeli, aile şirketlerinde çocukların ilgi duydukları alana yönlendirilmelerinin önem taşıdığını söyledi.

Kütahya Porselen San. A.Ş. Kurucu Başkanı Nafi Güral ve Kütahya Porselen San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, bu yıl 23.’sü İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Kalite Kongresi’nde bir araya gelerek aile şirketlerindeki deneyimlerini paylaştılar. “Mükemmelliği Yaşamak” teması ile iş dünyasının önemli isimlerini buluşturan kongrede, Nafi Güral ve Sema Güral Sürmeli “Patron Babadan Patron Kızlarına Yönetimde Dönüşüm” konulu panelde aile şirketlerinde başarıya giden yol haritasının detaylarını verdi.

Nafi Güral, aile şirketlerinde babadan kızlarına yönetimin nesilden nesile aktarılması konusunda şunları söyledi: “Aile şirketlerinde babaların kafasında benden sonra bu şirket ne olacak sorusu varsa o şirketin yönetiminde sıkıntı var demektir. Bugün bizim şirketlerimizin tümünün başında çocuklarım var. Elbette ben de hala onlarla birlikte çalışıyorum ama aile şirketlerinde babanın zamanında işi iyi öğretmesi ve aktarması önem taşıyor. Kız/erkek ayrımı yapmadan çocukların ilgi duydukları alana yönlendirilmesi ve zamanı geldiğinde şirkette görev almalarının sağlanması gerekiyor. Çocuklarımın tümü henüz küçükken şirketimizde staj yapmıştı. Bugün ise, yedi torunumun hepsi yazları şirketimizde çalışıyor. Her departmanda görev yaparak işi mutfağından öğreniyorlar. Çünkü aile şirketimizin başarılı ve sürdürülebilir bir şekilde devam edebilmesi için bugün çocuklarımın olduğu yerlere yarın torunlarım gelecek.”

Sema Güral Sürmeli ise çocukların ilgilerinin olduğu alanlarda görevlendirilmelerinin şirketler için önem taşıdığını ekledi: “Sanata hep ilgim olmuştu. Babam Nafi Güral, beni yönlendirerek güzel sanatlar sınavına girmemi sağladı. Bugün, sanayiciliğe ek olarak işin mutfağını, tasarım boyutunu biliyor olmam Kütahya Porselen’i daha ilerilere taşımamızda katkı sağlıyor. Babamın da dediği gibi, şimdi de benim ve kardeşlerimin çocukları şirketimizde staj yapıyor. Onları en
doğru şekilde ilgi duydukları alanlara yönlendirmeye ve o alanlarda onlara fırsat vermeye gayret ediyoruz.”

Comments are closed.