Nafi GÜRAL, Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri Törenine Katıldı

Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri töreni, Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımlarıyla, AK Parti Genel Merkezinde gerçekleştirildi. Törene, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral da katıldı.

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığınca verilen “Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri” sahiplerini buldu. AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen törende, ödülleri AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı ödül törenine, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral da davetli olarak katıldı.

Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri yarışmasına, KUTSO tarafından gerçekleştirilmiş olan “Bölge Mucitler Sergisi” projesi ile bilim ve teknoloji kategorisinde iştirak edilmesinden dolayı, katılım ve teşekkür belgesi verildi.

Proje kapsamında, insan hakları, kültür ve sanat, eğitim, kadın, sosyal sorumluluk, yardımlaşma/insani yardım, hayvan hakları, çevre, bilim ve teknoloji, gençlik ve spor olmak üzere 10 ana kategoride ödül verildi.

Başbakan Binali Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, ilk defa “Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri”nin verileceğini belirterek, Muallim Naci’nin “marifet iltifata tabidir, alıcısı olmayan meta zayidir” sözünü anımsattı. Başbakan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Ödül almaya hak kazanan bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyor, yürüttükleri sosyal projelerle insanımıza örnek olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Sivil tolum kuruluşlarımızın en önemli görevlerinden biri, çalıştıkları alanda toplumsal kucaklaşmayı, birlikteliği sağlamak, ülkenin her türlü sorununa karşı ilgisiz kalmamak. Sorunları, torunlara havale etmemek. Sorunları ele alıp çözümler üretmek, hepimizin, bu salonda bulunan ya da bulunmayan bütün sosyal gruplar, paydaşlar ve sivil toplum kuruluşlarının ana görevidir.” dedi.

Siyasi partilerin de sivil toplum örgütleri gibi topluma öncülük etme görevi olduğuna işaret eden Yıldırım, sadece siyaset yapmakla yetinilmemesi, aynı zamanda ülkenin, milletin yararına olan her türlü fikrin, girişimin yanında olunması gerektiğini vurguladı. Sivil toplum örgütlerine, şemsiyeleri altında bulunan herkesin beklentilerini karşılayacak güzel işler yapmaları tavsiyesinde bulunarak, AK Parti’nin, ülkeye katkısı olan proje ve uygulamaları bugüne kadar desteklediğini, bundan sonra da desteklemeye devam edeceğini bildirdi.

Ülkesi için çalışan, üreten, hizmet aşkıyla gayret gösteren herkesin yanında olduklarını, bundan sonra da olmaya devam edeceklerini belirten Yıldırım, bugün sosyal sorumluluk bilincini yaymak ve bu alanda farkındalığı daha da geliştirmek için bir arada olduklarını bildirdi.

Memleket için fedakârca gayret gösteren ve güzel projeler üreten herkesin gayretlerinin bilinmesini, tanınmasını, karşılık görmesini hedeflediklerini aktaran Yıldırım, ödül almaya hak kazanan bütün proje sahiplerini kutladı.

Yıldırım, Türkiye’nin her alanda yeni fikirlere, projelere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sivil toplum örgütlerinin, millete öncü olarak yapıcı, ufuk açıcı çalışmalarına ihtiyaç bulunduğunu dile getiren Yıldırım, “Sizler, Türkiye’nin hem aklı hem de vicdanısınız. Sizin başında olduğunuz örgütleri güçlendirmek, faaliyet alanlarınızı genişletmek için gereken her şeyi yaptık, bundan sonra da yapmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının desteklendiği bu tür organizasyonlarla Türkiye’nin hızının artacağını, demokrasisinin daha da güçleneceğini vurgulayan Yıldırım, AK Parti olarak Türkiye’nin ufkunu açacak, milletin geleceğini aydınlatacak her türlü gayretin hep arkasında olduklarını, bundan sonra da olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, projelerin millete hayırlı olmasını dileyerek, ödül alan proje sahiplerini kutladı.

Comments are closed.