Bize Kobiler Lazım

Yönetim Kurulu Başkanımız Nafi Güral, vergi şampiyonlarının açıklandığını söyleyerek söze başladı. Kütahya sıralamasında birinci sırada Kütahya Birinci Noterliğinin, ikinci sırada Kütahya İkinci Noterliğinin, üçüncü sırada madencilik sektöründen bir firmanın, dördüncü sırada Tavşanlı ilçesinden bir firmanın bulunduğunu belirtti. Bu sıralamada Kütahya’daki ticaretin nasıl gerilediğinin fark edilmesi gerektiğini, eskiden işadamlarının bu listede olduğunu, şimdi ise bulunmadığını, üretim yapanlar ile ilgili sıralamanın Nisan ayı sonunda açıklanacağını söyledi.

NAFİ GÜRAL; “BİZE KOBİ’LER LAZIM, TÜM GÜCÜMÜZLE ALT VE ORTA SEVİYEDEKİ FİRMALARI CANLANDIRMAYA İHTİYACIMIZ VAR

Yönetim Kurulu Başkanımız Nafi Güral; “bize KOBİ’ler lazım, tüm gücümüzle alt ve orta seviyedeki firmaları canlandırmaya ihtiyacımız var. Ölçek ekonomisi sebebiyle daha çok risk altındalar. Onların ellerinden tutulması lazım.” dedi ve AK Parti İl Yönetimi heyetine, Defterdarlık, SGK gibi kuruluşlardan ilgili verileri alarak, değerlendirme yapmalarının fayda sağlayacağını ifade etti.
Yönetim Kurulu Başkanımız Nafi Güral; tabela vergisi fiyatlarının yüksek oluşunun, firmalarımızı olumsuz etkilediğini, 40-50 m2 gibi olanlara fiyatların daha da arttığını söyleyerek, ilimiz firmalarının kendi işletmelerini dışarıdan gelenlere göstermek için bu tabelaları kullanması gerektiğini, ancak fiyatların yüksek seyretmesi sebebiyle, tabelalarını indirmeyi düşüneceklerini söyledi.

NAFİ GÜRAL; “TİCARET ERBABINI, ÜRETİM YAPANLARI KORUYUP KOLLAMAMIZ LAZIM

Yönetim Kurulu Başkanımız Nafi Güral, 2008 ve 2009 yılında vergi rekortmenleri arasına giren firma ve kuruluşlar hakkında istatistikî bilgileri paylaşarak, ufak çapta çalışanları, ticaret erbabını, üretim yapanları koruyup kollamamız lazım dedi. “Memleketi zenginleştirmeliyiz, bu memleket ne kadar zenginleşirse, o kadar zenginleşiriz. Zenginleştiğimiz zaman sosyal yaşam kalitesi de yükselir.” “Varlık sahibi olan insanları, fikirlerimizle, işbirliğimizle desteklememiz lazım.” dedi.

Comments are closed.