Eski Otogar Alanı Güzel Bir Park Olmalı

Başkanımız Nafi GÜRAL; ilimizde şehir planlaması konusunda yapılması gerekenler hakkında görüşlerini aktararak şunları söyledi:

“Kütahya’nın gelişmesi ve güzelleşmesi için konusunda uzman mimarlar odasının avaz avaz bağırması gerekir. Örneğin, eski otogar alanının güzel bir park olması lazım. Avrupa şehirlerine baktığımız zaman buralarda oldukça büyük alanların meydan yapıldığını görüyoruz . Sizler gençsiniz, eğitimlisiniz, cesaretlisiniz. 10 yıl, 20 yıl, hatta 50 yıl sonrasını planlayın, ben bir fert olarak sizlerden torunlarım için bu şehrin daha yaşanılabilir hale getirilmesini, daha modern planlanmasını bekliyorum.

BAŞKAN GÜRAL; İNSANLAR, ARADIKLARI SOSYAL YAŞANTIYI İLİMİZDE BULAMIYORLAR

Geleceğin planlanması misyonuyla hareket edilmeli, eğitim için ilimizden ayrılan insanların, eğitimini tamamladıktan sonra, Kütahyalı olarak ilimize geri döndüremiyoruz. Bu insanlar, aradıkları sosyal yaşantıyı ilimizde bulamadıklarından dolayı gelmiyorlar. Şehrimizin, bu memleketin mutlaka zenginleştirilmesi lazım, bu zenginleşmeyi sağlayacak olanlar da sizlerin odası, diğer odalar Kütahyalı girişimciler, tüccar ve sanayiciler. Şehrimizin gelişmesine katkı sağlayabilecek, eğitimini ilimiz dışında tamamlamış ve olanların, ilimizde görev alıp hizmet edebilmesi için, Kütahya’ya tekrar geri dönmelerine gayret edilmeli.”

Comments are closed.