Verimlilik Yaşantımızın Zorunlu Bir Parçası Olmak Zorundadır

YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ NAFİ GÜRAL, SAMSUN’DAKİ PANELDE KALİTE VE VERİMLİLİĞİ ANLATTI.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanı Nafi Güral, Mühendislik-Mimarlık Haftası Etkinlikleri kapsamında Samsun’da düzenlenen “Verimlilik İçin Mühendislik” konulu panele, “Kalite/Verimlilik İlişkisi” konusu ile konuşmacı olarak katıldı.

VERİMLİLİK YAŞANTIMIZIN ZORUNLU BİR PARÇASI OLMAK ZORUNDADIR.

Yönetim Kurulu Başkanımız Nafi Güral, verimliliğin önemine değinerek, konuşmasında hayatından kesitlerle örnekler verdi. Verimliliğin, hayatın zorunlu bir parçası olduğuna dikkat çekerek, “verimlilik yaşantımızın bir parçası olmak zorundadır, yoksa hayatta başarılı olamayız” dedi.

KALİTENİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNİ BAŞARDIK.

“Verimli olabilmek için verimsizliğin ne olduğunu bilmek ve onu yaşamak gereklidir. Yoksa verimli olamazsınız” diyen Nafi Güral küreselleşme ile beraber Kütahya Porselen olarak ihracata atıldıklarını belirterek, bunu sürekli hale getirmek için çok çaba sarf edildiğini dile getirdi. “Kütahya Porselen olarak, yaklaşık 15 senedir bu piyasanın içerisindeyiz. Dünyada küreselleşme ile beraber ihracat yapmaya başladığımızda ilk olarak nasıl sürekli hale gelebilirimin peşine düştük ve çok çaba gösterdik. Biz kalitenin sürdürülebilirliğini başardık. Daha sonra kalıcı kalite standardını dünyaya kanıtladık. Türk malını, Avrupa’daki emsalleri ile aynı kaliteye getirmek, gençlerin sayesinde olacaktır” dedi. İhracatta ülke imajının önemli olduğuna dikkati çeken Nafi Güral, bu sistemi gençlerin değiştireceğini, bunun aşılacağını kaydetti.

KAIZEN VE İNOVASYON UYGULADIK .

Şirketlerde kaizen ve inovasyon uygulamaları yapılarak, rekabet gücünün artırılması gerektiğinin altını çizerek, “kalitenin sürdürülebilirliğini sağlamak gerekiyor, dünyada kalıcı standardı yakalamak gerekiyor. Ben Türkiye’nin geleceğinden çok umutlu olanlardanım” dedi.

Comments are closed.