GÜRAL: “ YENİ DÜNYA DÜZENİNE AYAK UYDURMALIYIZ.”

Yapı Kredi Bankacılık Akademisi tarafından düzenlenen  Yapı Kredi Akademi Zirvesi’nde Kütahya Porselen Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, katılımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.

Deneyimini ve düşüncelerini paylaştığı genç nesiller gibi, her sektörden profesyonelin de örnek aldığı isim Nafi Güral, dünyanın en saygın ekonomistlerinden, nobel ekonomi ödüllü  Prof. Dr. Peter A. Diamond, TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ve Yemeksepeti.com CEO’su Nevzat Aydın’ın da konuşmacı olarak katıldığı Yapı Kredi Akademi Zirvesi: “Ekonomide Yeni Düzen”de katılımcılara ekonominin geleceği hakkındaki görüşlerini aktardı.

 


2 Ekim günü Yapı Kredi Genel Müdürlük Binası’nda gerçekleşen ve bu sene üçüncüsü düzenlenen, “Ekonomide Yeni Düzen” konulu Akademi Zirvesi’nin açılışında konuşan Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı  Nafi Güral: “ Rekabet gücünü kaybettiğimiz alanlardan çıkmamız lazım. Enerji yoğun, emek yoğun işleri devam ettirdiğimiz sürece sorunlar yaşarız. Kayıt dışıyla baş etmek zorunda kalırız. Layıt dışını önelemek adına insana yatırım yapılaması en temel önceliğimiz olmalı.” dedi. Güral sözlerine şöyle devam etti: “ Türkiye’de yaklaşık üç milyon yediyüzelli bin işletme var. Bunlardan sadece üçbini büyük işletmeler. Ve Türkiye istihdamının %76’sını bü şirketler oluşturuyor. Bu işletmelerin sayısının arttırılması gerekli.”

Önümüzdeki yıllarda makine, enerji ve kimya sanayilerinin bilişim teknolojileri ile sentezlenerek büyüyeceğini belirten Nafi Güral,  özellikle enerji sektöründe özelleştirmenin artmasıyla daha fazla üretim olacağının da altını çizdi. Güral, büyük ekonomilerin ihracatcılarının ortak paydasının kimya ve bilgi teknolojisine, makine imalatına sanayisine önem vermeleri olduğunu kaydederek “ Türkiye olarak 2023 hedeflerine ulaşmak istiyorsak biz de bu alanlara gereken önemi vermeliyiz. Özellikle makine ve kimya sanayisi lokomotif sektörlerdir.” dedi.

Şikayet etmeyi bir kenara bırakarak yeni dünya düzenine ayak uydurmamız gerektiğini vurgulayan, sanayide elli iki yılı geride bırakan iş adamı ve sanayici Nafi Güral, bilişim ve teknoloji ile tanışma yaşının 2’ye inmesiyle ilgili de “ Ulu çınarlar, kalem kadar fidanlardan oluşur. Bu sebeple, genç ve çocuklarımızı bu yönde eğitmeliyiz.” söylemiyle de yeni nesillerin eğitilmesinin ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Zirvenin sonunda Nafi Güral, başarıya ulaşmak hakkında da deneyimleri katılımcılara aktardı. Güral, konuşmasına bilişim ve teknoloji sektöründe alan değil, satan olmamızı ve dış dünyaya yazılımlar satan dinamizmi yakalamamız gerektirdiği belirterek son verdi.

Nafi Güral, her fırsatta genç nesillere aktadığı deneyimleri ve tecrübelerini, farklı sektörlerdeki iş adamlarına da aktarması ile dikkat çeken iş adamlarımız arasında yer alıyor. Nafi Güral, başarılı iş hayatı ve gençlere aktardığı tecrübeleri nedeniyle de aldığı birçok ödülün yanı sıra, ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu tarafından “Yaşam Boyu Başarı” ödülüne layık görülmüştü.

Comments are closed.