Başarıya Giden Yol

Kütahya Porselen Sanayi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Nafi GÜRAL,  Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen, “Başarıya Giden Yol” konulu konferansı vermek üzere Üniversitemizin konuğu oldu.

Konferans öncesi Rektör Prof. Dr. Mustafa SAATCI ve öğretim üyeleri ile birlikte öğle yemeğinde bir araya gelen Nafi GÜRAL, daha sonra tarihi Taşoda’yı gezdi, mekân hakkında bilgiler aldı.

 

Nafi GÜRAL daha sonra Üniversitemiz Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleşen konferansa katıldı. Rektör Prof. Dr. Mustafa SAATCI, öğretim üyeleri, Burdurlu iş adamları, öğrenciler ve basın mensupları katıldığı konferansta açılış konuşmasını yapan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Osman TUĞAY “Eğitimin en önemli aşamalarından biri olan sosyal ve kültürel etkinliklere önem veriyoruz. Öğrencilerimizin iş ortamlarını daha iyi tanımaları, öz güvenlerini arttırmak ve gelecekteki kariyerleri için yardımcı olmak için bu tür etkinlikleri düzenliyoruz” şekline konuştu.

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Nafi GÜRAL, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Nafi GÜRAL “Bana başarının sırrını soruyorlar. Başarının sırrı olmaz, başarılı olmak için o yolda inanarak yürümek vardır. Böyle olduğu zaman başarı da kaçınılmaz oluyor” dedi.

Öğrencilere hayal etmenin önemini anlatan GÜRAL, “Kendi geleceğinizi şimdiden hayal edin. Mezun olduktan sonra çeşitli sorunlarla karşılaşacaksınız. Kendinizi hayata hazırlayın. Hayallerinizle dalga geçen ya da onlara inanmayan insanlara aldırmayın. İşinizi hayal ederken bir yerde çalışmayı değil, kendi işinizde çalışmanın hayalini kurun, hayal edin büyük düşünün” şeklinde konuşurken başarılı olmanın diğer faktörlerini de şöyle sıraladı: “Kendinizi çok iyi yetiştirin. Durağan, her şeye olumsuz bakan insanlardan ziyade çalışkan ve pozitif insanlarla görüşün. Etrafınızdaki insanların birikimli olmalarına özen gösterin. Hayatta her şeyinizi kaybedebilirsiniz fakat umudunuzu kaybetmemelisiniz. Kariyerinize odaklanın ve sosyal ilişkiler, sosyal sorumluluk projeleri, konuşma sanatı ve pozitif olmak gibi liderlik vasıflarını taşımaya çalışın ” dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa SAATCI Nafi GÜRAL’a Üniversitemiz anmalığını verirken, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Osman TUĞAY ise GÜRAL’a çiçek verdiler.

 

Comments are closed.