OGİAD’dan İşadamlarına Tecrübe Paylaşımı Konferansı

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) tarafından ‘’Deneyimli İş Adamları Tecrübelerini Paylaşıyor.’’ Konulu konferans düzenlendi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlük Seminer Salonunda gerçekleşen konferansa, Kütahya Porselen A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral konuşmacı olarak katıldı.

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) tarafından OKÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘’ Deneyimli İş Adamları Tecrübelerini Paylaşıyor’’ başlıklı program için Osmaniye’ye gelen Kütahya Porselen San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, İşletmelerde Kurumsallaşma, Aile Şirketleri ve Başarıya Giden Yol hakkında tecrübelerini anlattı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program TUSKON tanıtım filminin izlenmesi ile devam etti. Programın açılış konuşmasını OGİAD Başkan Yardımcısı Erçin Kabul yaptı.

OGİAD Başkan Yardımcısı Erçin Kabul, TUSKON’un koyduğu hedefler doğrultusunda ilerleyen OGİAD’ın 435 üyesi ile çalışmalarına devam ettiğini, OGİAD’ın düzenlidiği yurt içi ve yurt dışı Ticari İş Köprüleri programına yönelik ürünleri yurt dışına ulaştırarak Osmaniye’ye dışarıdan ekonomik girdi sağladıklarını belirtti.

Kabul, ‘’Sürekli işbirliği içinde bulunduğumuz, daima iş dünyasına katkıda bulunan, bu programımıza evsahipliği yapan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan Büyükalaca’ya teşekkür ediyorum’’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Kütahya Porselen San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Osmaniye’ye geldiğinde kendisini etkileyen sürprizlerden bahsetti. Etkilendiği en önemli sürprizlerden birisinin OKÜ’nün fiziki büyüklüğü olduğunu söyleyen Güral, ‘’Genç bir Üniversitenin bu kadar güzel bir kampüse sahip olması gerçekten çok güzel ve bu fiziki yapıdan etkilenmemek elde değil, bu bakımdan değerli Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Büyükalaca’yı tebrik ediyorum’’ dedi.

OGİAD’ın faaliyetlerinden ve çalışmalarından çok etkilendiğini belirten Güral TUSKON’un organizasyonlarında ve çalışmalarında beraber olduklarını son yıllarda ülkemizin yakaladığı ekonomik başarıda küçümsenmeyecek derecede katkı sağladığını belirtti.

Türkiye’nin son dönemde gelişmesini, ileri atılmasının başrol oyuncularının iş adamları olduğunu söyleyen Güral, ‘’ekonominin içinde olan bizlere çok görev düşmektedir. Başarabileceğimizden emin olarak, kendimize güvenerek bu seferberlikte yerimizi almalıyız. Bu seferberlikte üzerimize düşeni yaparsak çocuklarımıza gurur duyacakları bir Türkiye bırakmış olacağız.’’ dedi.

Liderlik konusunda deneyimlerini de paylaşan Güral, iyi bir liderin fedakar olması, çevresindeki insanlara moral vermesi gerektiğini söyledi. Güral, liderliğin sadece iş yaşamında olmayacağına dikkat çekti ve girişimcilerin sosyal alanda da lider olması gerektiğini belirterek, ’’Arkadaş çevresinde bile bir yada iki kişinin sürükleyici olduğu görülüyor. Grup daha çok onların görüş ve yönlendirmesiyle hareket eder, onlar karar verir. İş yaşamında da böyledir. Lideri olmayan şirketler, siyasi partiler hatta aileler başarılı olamazlar. Lider etrafına güven vermelidir ve korkulan kişi asla olmamalıdır.Otoriterlikle liderlik sağlanamaz.Lider inandırır, ikna eder, disiplini böyle sağlar.

Hem aile hem de farklı ortaklardan meydana gelen şirketlerde olmazsa olmaz faktörlerden bir tanesinin ‘’Liderlik’’ olduğunu söyleyen Güral, ‘’Lider bir ‘orkestra şefi’ gibidir. Kendisinin de şirketin de lider olduğunu ama operasyonel bölümün hiçbir safhasında bulunmadığını belirtti.

Başarının bir sır olmadığını söyleyen Güral, ‘’ Başarıyı istemeniz lazım. Hayal etmeniz lazım. Gerçekçi hayaller kurmak lazım. Hayallerinin peşinden koşanlar muhakkak başarıya ulaşır. Ayağınızı yere sağlam basın, gözünüz zirvelerde olsun’’ dedi.

Nafi Güral “bana başarının sırrını soruyolar. Başarının sırrı olmaz, Başarılı olmak için o yolda inanarak yürümek vardır.Böyle olduğu zaman başarıda kaçınılmaz oluyor” dedi. “Bizim anlayışımızda zoru başarmak kolaydır, imkansızı başarmak zaman ister. Yani zorlukları başarırız, imkansızada uğraşırız. Ümitsizlik, karamsarlık, negatif düşüncenin bizlerde yeri olmaz” dedi.

Programın sonunda gerçekleştirilen plaket takdim töreninde kısa bir konuşma yapan, Osmaniye Vali Yardımcısı Dr. Hüseyin Nail Anlar,’’Kendisini ispatlamış bir lider olarak bizlere bu programda çok şey öğreten Nafi Güral’a teşekkür ediyorum.’’ Diyerek, Nafi Güral’a günün anısına çiçek ve Osmaniyenin sembolü haline gelen Yerfıstığı Figürü takdim etti.

OGİAD’a yeni üye olan İşadamlarına ve İşkadınlarına üyelik rozetlerini Osmaniye Vali Yardımcısı Dr. Hüseyin Nail Anlar ve İşadamı Nafi Güral taktı.

 

Comments are closed.