Nafi Güral, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın TOBB Ziyaretine Katıldı

M.Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki seçimle yeni göreve gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu ile Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu ve Yüksek Koordinasyon Kurulu üyeleri, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ı ağırladı.

Bu ziyarete ve Babacan’ın teşrifinin ardından yapılan toplantıya, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı ve TOBB Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu Üyesi Nafi Güral da katıldı.


Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yaptığı konuşmada; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin iş dünyasının en büyük ve önemli çatı örgütü olduğunu söyleyerek, yapılan seçimden sonra TOBB organlarında görev alanlara yeni dönemde başarılar diledi.

Babacan, Türkiye ekonomisinin özel sektörün omuzlarında yükselen bir ekonomi olduğuna işaret ederek, TOBB ile yakın işbirliği ve istişare içinde olduklarını, TOBB camiası tarafından, kendilerinin çalışmalarına katkı sağlandığını belirtti ve bu şekilde yön veren, ışık tutan çalışmalarından dolayı, TOBB camiasına teşekkür etti. Ardından, son 3,5 aydaki küresel ekonomik gelişmeleri ve bunların Türkiye ekonomisi üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

Reel ve özel sektörle istişareye verilen öneme işaret eden TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Babacan’ın ziyareti vesilesiyle gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada; hükümet ve Başbakan Yardımcısı Babacan’ın, son 10 yılda özel sektörle istişareye büyük önem verdiklerini söyledi.

Finansal göstergelerde bazı bozulmalar olmasına rağmen üretim kapasitesinde herhangi bir kaybın olmadığını belirten Hisarcıklıoğlu, “Son 10 yıldır ekonomideki büyümeyi sağlamış olan reel sektör olarak sorumluluklarımızın bilincinde çalışmaya devam edeceğiz. Daha fazla üretim, daha fazla yatırım, daha fazla istihdam, daha fazla ihracat sağlayarak, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasının güvencesi olacağız” diye konuştu.

Comments are closed.