Nafi Güral DPÜ Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Dumlupınar Üniversitesi – Sanayi İşbirliği çerçevesinde Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO)  Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral’ın katılımıyla “Yönetici Asistanlığı” semineri gerçekleşti.

Seminerde yönetici asistanlarının yöneticileri yöneten kişi olduğunu belirterek sözlerine başlayan Nafi Güral özetle öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

 

“ Yönetici asistanı olabilmek için çok iyi bir aile düzeninizin olması; sağlıklı olmanız ve kendinize güveninizin tam olması gerekir.  Yüksek hedeflerinizin olması gerekir. Ulaşabileceğiniz, gerçekleşebilir hedeflerinizin olması gerekir. Gençlerin en büyük özelliği hayalleridir. Hedeflerinize ve hayallerinize ulaşabilmek için üniversitenin imkânlarından yararlanarak kendinizi çok iyi yetiştirmelisiniz. Akademik bilgi çok önemlidir. Çok kitap okumalısınız, bilgi ve kültür birikiminiz üst seviyede olmalı.

Yönetici asistanı olabilmek için iyi konuşabilmelisiniz.  Konuşma becerisi için kendinize güvenmeniz ve bilgili olmanız gerekir. Bilen kişi konuşur. Toplum önünde konuşmak kendinize güveninizin bir göstergesidir. Çalışmayı mutlak suretle severek yapmalısınız. İşinize âşık olarak çalışmalısınız. İşinize âşık olmak kariyeriniz, aileniz ve ülkemiz için önemli faktördür. ”dedi.

KUTSO Başkanı Nafi Güral, seminerin sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı.

“Yönetici Asistanlığı” seminerine DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şükrü Şentürk, Prof. Dr. Halis Aydemir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Remzi Gören seminer sonunda KUTSO Başkanı Nafi Güral’a anı tabağı takdim etti.

Comments are closed.